Här hittar du Uddevalla Stadsstafetts regler och villkor, läs mer om allt ifrån deltagare till växling, tidtagning och vad som gäller för loppet.

Regler

Lagen
Varje lag består av 5 deltagare som tillsammans springer 4 kilometer i fem etapper.  Vi rekommenderar att deltagare är över 15 år. Det finns fyra olika klasser: Dam, herr, mix (där minst en deltagare är av det motsatta könet) eller företag (Fri sammansättning av laget. Alltså endast herrar, damer eller mixat)

Växling och målgång
Varje lagmedlem springer varsin etapp för att sedan växla över till nästa löpare i de fyra olika växlingsområden. Sista lagmedlemmen springer över mållinjen.

Löpare som kommer in för växling ska hålla till vänster minimera kollisioner i växlingsområdet. Växlingen sker genom att stafettpinnen överräcks till nästa lagkamrat. Löpare på sträcka 5 väljer vänster fil under målportalen för att tiden på laget ska stoppas och registreras.

Tidtagning
Tidtagningen startar på startskott med startpistol. Tidtagning sker med eltid och elklocka och tiden stannar då sista löparen korsar mållinjen. Tider redovisas totalt för hela laget.

Prisutdelning 

Prisutdelningen kommer ske efter alla heat sprungit. Första prisutdelning kommer att starta ca. 13.45

Resultat

Resultat från Stadsstafetten redovisas på www.stadsstafett.se

Villkor